Un proiect în parteneriat cu
dezvoltat de

Despre Proiect

COVID-19, o boală cauzată de o nouă tulpină de coronavirus identificată pentru prima dată în decembrie 2019 in Wuhan, China, este una dintre cele mai grave crize de sănătate publică din ultimele decenii. Dată fiind creșterea rapidă a cazurilor raportate în afara Chinei și a triplării numărului de țări afectate, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a caracterizat COVID-19 ca o pandemie. Potrivit OMS, dacă țările detectează, testează, tratează, izolează, urmăresc și își mobilizează oamenii ca răspuns, pot dezvolta strategii de răspuns eficiente împotriva COVID-19.

Credem că este important ca publicul larg să aibă acces la un instrument ușor de utilizat pentru a urmări dimensiunea focarului, pentru a vizualiza date corecte din surse sigure. Datelazi.ro prezintă infografii actualizate periodic cu datele furnizate de autoritățile competente.

Acest proiect este realizat pro-bono de Code for Romania în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României. Funcționarea acestei platforme depinde exclusiv de conținutul datelor și informațiilor care vor fi furnizate de către Guvernul României.

Code for Romania, ADR, MS

Programul Code for Romania Task Force este susținut de:

ING Romanian American Foundation Fundația Vodafone România

proiect dezvoltat în programul